Ondernemers

Tasz63

Marleen van My Cuppa Tea heeft me geattendeerd op Tasz63. En ik begrijp wel waarom. Wat een ongelooflijk leuke tassen. Helemaal te personaliseren en allemaal met de hand gemaakt door Irene Jongbloed.

Met wie heb ik het genoegen?

Ik ben Irene Jongbloed. Op creatief gebied is er weinig dat ik niet heb gedaan. Naast mijn baan in de zorg heb ik jarenlang lesgegeven in Home Decoration.

Ergens rond 2012 ben ik na veel creatieve uitstapjes weer achter de naaimachine gaan zitten om tassen te maken voor speciale doeleinden. Ik was toen nog aan het wolspinnen, haken en breien en maakte voor de spintol en haak- en breiwerken, handige tasjes. Ik wilde meer ontdekken en kreeg van een vriendin een paar stukjes leer om mee te spelen. Het spelen is inmiddels uitgegroeid tot een klein tassenatelier waar ik in eigen beheer mijn tassen ontwerp, produceer en verkoop.

In 2014 ben ik lessen gaan volgen bij Fontaines Creations in Amsterdam. Na ongeveer een half jaar had ik een leernaaimachine en ben ik onder de naam Handig Handwerk tassen gaan maken. Mijn eerste zelf ontworpen en gemaakte tas – De Shopper – is nog steeds onderdeel van de collectie. Uiteraard is het ontwerp in de loop van de jaren wat verfijnd; hier en daar heb ik aanpassingen gedaan om nog meer plezier van deze shopper te hebben.

Wanneer ben je met ondernemen gestart?

Zomer 2019 is Handig Handwerk verhuist van het centrum van Amsterdam naar Willemsoord. Sinds 1 januari 2020 ben ik officieel gestart als Tasz63. Ik maak en verkoop tassen en accessoires naar een vast model maar met heel veel keuzemogelijkheden. Het wordt een unieke, one-of-a-kind, speciaal voor jou gemaakte tas.

Waarom heb je voor deze naam gekozen?

O ja, die vreselijk zoektocht naar een goede naam. In de tijd dat het nog hobby was had ik de naam Handig Handwerk bedacht. Het is handig en handgemaakt tenslotte. Maar al snel kreeg ik de opmerking dat het niet zo een professionele naam was; meer voor de huisvrouwen hobby…dat was even slikken.

Toen ik erover na ging denken om een echt bedrijf op te starten begon de zoektocht naar een passende naam dan ook opnieuw. Er zijn veel tassenmakers en dus ook veel namen al in gebruik. Na vele pogingen had ik een naam: Tasch. Maar na een maandje van het uitspreken van de naam en deze voor te leggen aan vrienden, kwam ik erachter dat het wel erg hard klinkt en uitspraak en uitleg ook niet helemaal vanzelfsprekend waren.

Uiteindelijk is het dus Tasz63 geworden. Met ..sz omdat het net even anders is en 63 is mijn geboortejaar.

Wat voor producten verkoop je?

Ik ontwerp, maak en verkoop handgemaakte leren tassen naar een vast model, waar je jouw eigen draai aan kunt geven. In de keuzelijst geef je welke kleur leer, voering en beslag je wilt en of je er extra’s zoals een applicatie op wilt.

Naast tassen kun je bij Tasz63 ook terecht voor klein lederwaren zoals portemonnees, etuis, cardholders en sleutelhangers.

Het is echt leuk om voor iemand een tas te maken die helemaal naar eigen wens is samengesteld. Ik heb nu echt van mijn hobby mijn werk kunnen maken.

Waar zijn je producten te koop?

Via mijn facebookpagina en instagram laat ik de volgers de handgemaakte tassen en accessoires zien. In de webwinkel kunnen de tassen samengesteld worden.

Op dit moment heeft Tasz63 een hele leuke Koningsdagsactie:

Dit vind je misschien ook leuk...

Populaire Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *